LES PRINCIPALS PROPOSTES PER IGUALADA

Rebaixa de 445€ per família dels impostos municipals en 4 anys

Igualada és la ciutat mitjana amb els impostos més alts de Catalunya, una família igualadina paga 445€ més que una de Vic o 581€ més que una de Vilafranca. Cal que hi hagi progressivitat en els impostos: qui té més paga més i qui té menys paga menys. Per això rebaixarem a les famílies 445€ d’impostos en 4 anys i apujarem l’IBI al 10% dels immobles no residencials de major valor.

150 pisos de lloguer accessible en els propers 4 anys

El preu del lloguer ha pujat a Igualada un 20% en només 2 anys i hi ha més de 2000 pisos buits a la ciutat. Per això oferirem 150 pisos de lloguer accessible rehabilitant pisos que actualment estan degradats, sancionant als bancs que tinguin pisos buits, adquirint pisos i promovent-ne de nous per oferir-los amb lloguer assequible.

Busos llançadora connectats a la Renfe i canviar la Hispano Igualadina-Monbus

Cal canviar la Hispano Igualadina-Monbus pel seu servei deficient i que se n’encarregui una nova empresa. Alhora, connectarem amb busos llançadora Igualada fins a la línia de Renfe de Castellbisbal per poder arribar al centre de Barcelona amb només 1 hora, com ja fan molts igualadins i igualadines. També hem de reivindicar com a ciutat el tren ràpid d’Igualada a Barcelona en 40 minuts, una infraestructura de país i de futur.

Pla de xoc per combatre les desigualtats

Volem reforçar els Serveis Socials de l'ajuntament amb més recursos, tant humans com materials, per tal de poder garantir una atenció digna i suficient a totes aquelles persones que ho necessitin. Posarem especial atenció a la pobresa energètica que pateixen 374 famílies a Igualada per acompanyar-los i ajudar-los molt més.

Beques de transport de fins a 916€ pels joves igualadins

Proposem oferir beques de transport progressives per als joves estudiants de graus universitaris i de formació professional de fins a 916€. Volem ajudar al 80% dels joves de la ciutat i a les seves famílies en la seva etapa de formació superior. També crearem el carnet jove igualadí que oferirà descomptes i avantatges en el comerç local i en la cultura al jovent i ampliar els horaris de biblioteca fent que obri cada dia i sense interrupcions durant els migdies.

3r ViuBé amb centre de dia per a la gent gran

Volem que quan la gent es fa gran Igualada li ofereixi diverses possibilitats d'acord amb les necessitats i voluntats de cadascú per garantir que tothom pugui viure de manera digne i còmoda la seva vellesa. Per això proposem un 3r ViuBé al barri de Set Camins combinat amb un centre de dia de 100 places públiques i millorar i complementar el SAD (Servei d'Atenció Domiciliària) amb més hores d’atenció i d’acompanyament per a la gent gran.

Remodelació del Passeig Verdaguer per donar-li vida i activitat econòmica

El Passeig Verdaguer està desaprofitat. Per això proposem una remodelació que el modernitzi i generi un nou centre on hi hagi vida, activitats per les famílies, espais d’esbarjo, comerços i restauració . Molts altres espais d’Igualada necessiten una transformació que els modernitzi, per això farem un nou Planejament urbanístic que també servirà per definir els nous equipaments necessaris.

Centre de les arts polivalent i transformar l’Escorxador com a espai per a entitats

Els igualadins gaudim d’un gran teixit cultural i associatiu que genera cultura i art a la ciutat. Proposem un centre de les arts polivalent amb un auditori. També volem aprofitar molt més l’Escorxador i transformar-lo en un espai a disposició de les entitats i associacions de la ciutat.

Convertir el barri del Rec en un espai de captació d’empreses tecnològiques i de disseny

Hem d’apostar per la indústria del segle XXI, que és la de les noves tecnologies i el disseny. Aquest sector genera molts llocs de feina i oportunitats que el barri del Rec pot acollir aprofitant el seu llegat industrial i l’espai únic i singular que representa. Per això el volem dotar d’eines i preparar-lo aprofitant el trinomi Rec-Tic-Disseny. Ha d’arribar a ser el Silicon Valley de la Catalunya Central.

Pla educatiu de ciutat per millorar en idiomes i noves tecnologies

L’educació dels nostres fills és un aspecte molt rellevant, per això farem un Pla Educatiu de ciutat centrat en excel·lir en l’aprenentatge dels idiomes i també de les noves tecnologies. Alhora volem que aquest pla educatiu pivoti al voltant de la qualitat, la igualtat d’oportunitats, la inclusió i la planificació. També garantirem la 6na hora a tots els centres de la ciutat. Per augmentar l’oferta pública de la ciutat, proposem la transformació amb acord d’un centre concert cap a un centre públic.

Millora de la neteja i el reciclatge de la ciutat

Cal millorar molt en neteja i reciclatge. Les voreres i carrers han d’estar en bon estat sempre, no només quan vénen eleccions, per això farem un pla de barris que mantingui cada any els carrers. Amb una empresa municipal assumirem el servei de neteja i reciclatge per millorar-lo. No reciclar té doble cost, ambiental i econòmic per a la ciutat.

CONSULTA EL PROGRAMA ELECTORAL SENCER AQUÍ