L’igualadí Antoni Dalmau va ser durant anys un destacat dirigent del PSC i va ser President de la Diputació de Barcelona, diputat i Vicepresident del Parlament de Catalunya, regidor a l’ajuntament de Barcelona com a número 2 de Pascual Maragall i candidat a l’alcaldia d’Igualada

L’historiador, escriptor i durant molts anys destacat polític igualadí Antoni Dalmau (Igualada, 1951) tancarà la llista d’ERC Igualada per a les properes eleccions municipals del 26 de maig. Així ho ha anunciat el candidat dels republicans, Enric Conill, i ell mateix en un article d’opinió titulat “En suport de l’Enric Conill i la llista d’ERC” en què destaca que “no es pot fugir d’estudi davant de la pèrdua de qualitat democràtica general que s’està produint, ni davant l’empresonament o l’exili dels governants que vam escollir democràticament i que són tractats d’una manera ignominiosa només per les seves idees” i segueix assegurant que “no podria donar suport a grups polítics o coalicions que o bé han estat còmplices del que ha passat o bé es neguen a prendre partit i es mostren tebis o indiferents davant aquestes situacions” en clara al·lusió a la nova coalició igualadina del PSC amb Catalunya en Comú. Finalment conclou que “Igualada no viu pas sola en el món, ni al marge dels problemes generals del país, de manera que tampoc no voldria un alcalde o un govern municipal que pretengui viure allunyat del moment crucial en què ens trobem. […] Estan en joc els drets individuals i col·lectius de tots els catalans, igualadins inclosos”.

Antoni Dalmau va abandonar el PSC a l’any 2013 però posteriorment no havia participat en cap altra candidatura electoral. Durant els seus anys de militància al PSC va ocupar diverses responsabilitats sent President de la Diputació de Barcelona (1982–1987), diputat i Vicepresident del Parlament de Catalunya (1988–1995), regidor a l’ajuntament de Barcelona (1983–1987) com a número 2 de Pascual Maragall i regidor (1979–1983) i candidat a l’alcaldia d’Igualada (1987-1991). També ha col·laborat habitualment en diversos mitjans de comunicació (El Punt Avui, El Periódico de Catalunya, Regió 7, Catalunya Ràdio, Anoiadiari.cat, RAC1 i TV3). Ha estat fundador i director de la Revista d’Igualada i professor de la facultat de Ciències de la Comunicació, Blanquerna, de la Universitat Ramon Llull i ha escrit diverses  novel·les i assaigs polítics.